Keresés az oldalon

A Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50.§ (8) bekezdésében, valamint a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 24.§ (1b) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján

kijelöli és közzéteszi

a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ illetékességi területén működő állami feladatot ellátó kötelező felvételt biztosító általános iskolák körzethatárait a 2021/2022. tanévre vonatkozóan.

A körzethatárokat az alábbi linken tekinthetik meg:

http://kk.gov.hu/altalanos-iskolai-felveteli-korzethatarok-a-2021-2022-tanevben

Az Oktatási Hivatal KIR  Hivatali Ügyek oldalán a Köznevelési intézmények körzethatárai lehetőségnél a szülők az alábbi linken találhatják meg az utcanévre kereséssel a körzetes iskolát:

https://kir.hu/KIR2_KORZET_3H/Pub/index

Szerényiné Sándorházi Anikó

intézményvezető

Iskolánk kitűnő tanulója, Szögi Lili a 7. a osztályba jár. Szívesen versenyez minden tantárgyból kisdiák kora óta. Most a Tudásbajnokság c. versenyen a Pest megyei 7. helyet szerezte meg.
Gratulálunk!
 
 
szogi lili 

Sikeresen szerepelt egy nemzetközi rajzpályázaton a Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákja, Miklósi Vivien Zoé. A 7. a osztályos tanuló  az iskolában bolgár nyelvet is tanul, s a bolgár nyelvtanár közvetítésével indult el a pályázaton, amelyen különdíjjal jutalmazták a munkáját.  Vivien nagyon szeret rajzolni, korábban már több elismerést kapott. 

A díjat május 9-én vette át  az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában. A pályázaton díjazott alkotásokat a napokban kiállítás keretében tekinthetik meg az érdeklődők az iskolában, majd országos turnéra indulnak a rajzok.

Gratulálunk Vivien legújabb sikeréhez!

V 0251

A Pangea Matematika Versenyt Magyarországon immár 10. alkalommal rendezték meg ebben a tanévben.

A verseny célja a matematika szórakoztató mivoltának bemutatása, a matematika megszerettetése. Továbbá célja a tehetséggondozás.

milan es matyi meg a tobbiek

A versenyen a 3-10. évfolyamos tanulók mérhetik össze tudásukat, akik száma az idén elérte a 25.775 főt. Iskolánkból 187 tanuló vett részt.

A megmérettetés 2 fordulóból állt: az iskolai forduló legjobbjai kerülhettek az országos döntőbe. 100%-os teljesítményt két 3. osztályos tanulónk ért el. A 3.574 harmadikos indulóból Kovács Milán és Tóth Mátyás az országos döntőbe került, ahol a 4. és 5. helyezést érték el és különdíjban részesültek.

kovacs milandijkiosztototh matyas 3a

Kapás Valéria

a verseny szervezője

Büszkék vagyunk nyolcadikos tanulóinkra, akik magyarból és matematikából is az országos átlag fölötti pontszámot értek el a központi írásbeli felvételi vizsgán.

Gratulálunk nekik!

Sárközy Luca 7.a osztályos tanulónk a Kazinczy-díj Alapítvány "Szép Magyar Beszéd" verseny területi fordulóján 1. helyezést ért el, ezzel tovább jutott az országos döntőbe.

Ebben a tanévben is megrendezték a már hagyományosnak számító matematikai versenyt a taksonyi Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskolában. A megmérettetésen a Halásztelki Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákja, Tóth Mátyás a harmadik helyen végzett.

A 3., 4. osztályosoknak szervezett területi versenyre a térség településeinek - Szigetszentmiklós, Dunaharaszti, Áporka, Halásztelek és Taksony – több ezer diákja közül választották ki a legjobb matematikusnak számító harminc tanulót.  

A Hunyadi iskolát két harmadik osztályos és egy negyedikes diák képviselte, közülük a 3. A osztály tanulója, Tóth Mátyás végzett a harmadik helyen.

Felkészítője, Kapás Valéria tanító elmondta, hogy a versenyen elsősorban logikai gondolkodást igénylő feladatokat kellett megoldani, ezért különösen fontosak az itt elért eredmények.

 A jövő hónapban tovább folytatódnak az országos és területi matematikai találkozók, s a fiatalok már most készülnek a Zrínyi és az Orchidea versenyre.

Kapás Valéria hangsúlyozta: egy-egy jó eredmény eléréséhez elengedhetetlen a diákok tehetsége, de szükség van a megfelelő motiváltságra, érdeklődésre is a tudáshoz, amit tehetséggondozással, külön foglalkozásokon fejlesztenek a pedagógusok.

Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

 2314 Halásztelek Somogyi Béla utca 50.      06-20/421-5755

OM: 200708