Keresés az oldalon

A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, tankötelessé válik.

Indokolt esetben a gyermek a szülő kérelmére és az Oktatási Hivatal ezt támogató döntése alapján további egy nevelési évig óvodai nevelésben vehet részt.

A gyermek 6. életévének betöltése után a tankötelezettség megkezdésének halasztását kizárólag egy alkalommal és egy nevelési évre lehet kérelmezni. Abban az évben, amikor a gyermek a 7. életévét augusztus 31-éig betölti, szeptember 1-én kötelezően meg kell kezdenie tankötelezettségének teljesítését.

A tankötelezettség megkezdésének halasztására (ÓVODÁBAN MARADÁS) vonatkozó tájékoztató az OH honlapján elérhető:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/tankotelezettseg/tankotelezettseg_halasztasa

A tankötelezettség teljesítésének 6 éves kor előtti megkezdésének lehetőségével kapcsolatban az alábbi webhelyen olvashatnak tájékoztatást:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/tankotelezettseg/hat_eves_kornal_korabban

A kérelmeket a 2024/2025. tanév vonatkozásában 2024. január 18. napjáig kell benyújtani.

A határidő utolsó napja az Ügyfélkapus benyújtás és a postára adás legkésőbbi dátumát jelöli. Fokozottan figyeljenek a határidő betartására! 

Halásztelek, 2024. január 8.

 Szerényiné Sándorházi Anikó

               igazgató

Iskolánk idegennyelvi munkaközösségének a célja, hogy az ide járó diákok minél több hagyománnyal és ünneppel ismerkedjenek meg az angolszász kultúra keretein belül. Március 17-én, idén először egy Szent Patrik napi forgatagba csöppenhettek kicsik és nagyok egyaránt. Előzetesen az angolórákon betekintést nyerhettek abba, hogy az írek hogyan és miért ünneplik ezt az eseményt. Sok zöldbe öltözött tanár és diák nézhette meg az ír néptánc csoportunk előadását, totót tölthettek ki, kereshettek zöld sütiket az iskola számos pontján elrejtve, a bátrabbak kobold jelmezversenyen vehettek részt. Ennek a napnak a tiszteletére az iskola is zöldbe öltözött, az osztályok versenyezhettek a legszebb, legötletesebb Szent Patrik napi ajtódísz címéért.

Köszönjük azoknak, akik velünk tartottak!

    
  
Makkainé Ferencz Éva
idegennyelvi munkaközösség-vezető

A Libertine Könyvesbolt A „Lajos kutya buszra száll” című mesekönyv megjelenéséhez kapcsolódóan rajz- és meseíró pályázatot hirdetett óvodás és iskolás korú gyerekeknek. Rengeteg különleges kutyás illetve kiskedvences történetet és rajzot küldtek a szuper ügyes gyerekek Magyarországról, de a határon túli Romániából és Szlovákiából is.

Lajos kutyás és más Libertine-s meglepetéseket válogattak össze ajándékcsomagjaikban az első 3 helyezett számára. A zsűrinek - Wolf Katinak, Gáncs Kristófnak és Szabados Áginak - nagyon nehéz dolga volt, hiszen több száz pályamunka közül kellett kiválasztani a legjobbakat.

Erre a pályázatra küldte be rajzait és meséit a Halásztelki Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 4.a osztálya. Közülük Palcsó Emma a rajzpályázaton 3. helyezést ért el.

Gratulálunk Emmának és jó olvasást kívánunk a nyereménykönyvekhez!Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

 2314 Halásztelek Somogyi Béla utca 50.      06-20/421-5755

OM: 200708