Keresés az oldalon

A Libertine Könyvesbolt A „Lajos kutya buszra száll” című mesekönyv megjelenéséhez kapcsolódóan rajz- és meseíró pályázatot hirdetett óvodás és iskolás korú gyerekeknek. Rengeteg különleges kutyás illetve kiskedvences történetet és rajzot küldtek a szuper ügyes gyerekek Magyarországról, de a határon túli Romániából és Szlovákiából is.

Lajos kutyás és más Libertine-s meglepetéseket válogattak össze ajándékcsomagjaikban az első 3 helyezett számára. A zsűrinek - Wolf Katinak, Gáncs Kristófnak és Szabados Áginak - nagyon nehéz dolga volt, hiszen több száz pályamunka közül kellett kiválasztani a legjobbakat.

Erre a pályázatra küldte be rajzait és meséit a Halásztelki Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 4.a osztálya. Közülük Palcsó Emma a rajzpályázaton 3. helyezést ért el.

Gratulálunk Emmának és jó olvasást kívánunk a nyereménykönyvekhez!Iskolánkban már hagyomány, hogy az alsó tagozatos diákok a Bendegúz Akadémia által szervezett NyelvÉsz versenyen vesznek részt. A Bendegúz Akadémia tanulmányi versenyein, olyan fejtörőket kell megoldani a gyerekeknek, amelyek fejlesztik a nyelvi készségeket, a helyesírást, nyelvhelyességet és a választékos nyelvhasználatot. Ez a verseny 3 fordulós, februárban az iskolai fordulót rendeztük meg, majd a legjobbak a megyei döntőben vehettek részt. Nagyon büszkék vagyunk rájuk:

Budai Lili

3.a

1.hely

Éberlein Dénes

3.a

1.hely

Korényi Ádám

3.a

1.hely

Enyedi Tamás

4.b

19.hely

Konkoly Sára

2.b

21.hely

Odri Zsófia

1.c

21.hely

Farkas Barnabás

1.a

22.hely

Egri-Szabó Barnabás

3.a

27.hely

Vilimi Bendegúz

3.c

30.hely

Révész Norbert

4.b

38.hely

A megyei forduló első helyezettjei április végén az országos döntőben vesznek részt.

A Bendegúz Akadémia immár 2. alkalommal rendezte meg MatekÁsz versenyét. A verseny játékos, kreatív, mégis gondolkodtató feladatokat tartalmazott, amelyek fejlesztik a logikát, a matematikai gondolkodást. A Halásztelki Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjai februárban az iskolai feladatsort oldották meg, majd márciusban a megyei feladatokon töprengtek. Kiváló teljesítményt nyújtottak diákjaink:

Egri-Szabó Barnabás

3.a

1.hely

Gabnay Zoltán

3.b

1.hely

Kovács Kinga

3.a

9.hely

Palcsó Emma

3.a

9.hely

Balázs Dorina

3.b

13.hely

Enyedi Tamás

4.b

16. hely

Balázs Liliána

3.a

26.hely

Budai Lili

3.a

26.hely

Éberlein Mihály

4.b

37.hely

Révész Norbert

4.b

37.hely

Éberlein Dénes

3.a

45.hely

Koronics Andor

3.c

46.hely

Vilimi Bendegúz

3.c

47.hely

Konkoly Sára

2.b

49.hely

Nagy Milán

3.c

61.hely

Gratulálunk a megyei döntőben elért eredményekhez. Az első helyezettek májusban képviselik iskolánkat az országos versenyen.
Az Oktatási Hivatal és Magyar Turisztikai Ügynökség sulibajnokságra hívta a magyarországi 3-4. osztályos gyerekeket. A verseny során a gyerekek megismerték Magyarország tájait, a legnevezetesebb városainkat. Persze akadtak eldugott kis települések is, amelyek a felnőttek számára is ismeretlenek voltak.

A versenyre január közepe óta készült a Halásztelki Hunyadi Mátyás Általános Iskola 3.a osztálya. A felkészülésre a környezetismeret órák mellett a délutáni szabadidős foglalkozásokat is felhasználták illetve hétvégenként otthon is filmecskéket néztek hazánk nevezetességeiről.

A versenyre az országból közel 600 csapat jelentkezett.  Az elődöntőben egy-egy megye csapatai vetélkedtek egymással, s a legjobb 3 csapat folytathatta a versenyt a fődíjért. Pest megyében az induló csapatok közül a hunyadis Országjárók csapata kamatoztatta tudását és a 2. helyezést érte el. Így az élő, online középdöntőben küzdhettek tovább március 11-én. Az országos döntőben 60 csapat mérte össze tudását.  Iskolánk csapata ebben fordulóban is kimagasló eredménnyel végzett. Magyarország minden zegzugát megismerték. A verseny során tanulóink nemcsak rengeteg tudást szereztek, hanem kitartó munkájukról is tanúbizonyságot adtak.

Köszönjük szépen az informatika tanáraink; Réka néni és Tamás bácsi illetve a szülők segítségét, amellyel támogatták az osztály munkáját. 

      

A Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50.§ (8) bekezdésében, valamint a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 24.§ (1b) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján

kijelöli és közzéteszi

a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ illetékességi területén működő állami feladatot ellátó kötelező felvételt biztosító általános iskolák körzethatárait a 2021/2022. tanévre vonatkozóan.

A körzethatárokat az alábbi linken tekinthetik meg:

http://kk.gov.hu/altalanos-iskolai-felveteli-korzethatarok-a-2021-2022-tanevben

Az Oktatási Hivatal KIR  Hivatali Ügyek oldalán a Köznevelési intézmények körzethatárai lehetőségnél a szülők az alábbi linken találhatják meg az utcanévre kereséssel a körzetes iskolát:

https://kir.hu/KIR2_KORZET_3H/Pub/index

Szerényiné Sándorházi Anikó

intézményvezető

Iskolánk kitűnő tanulója, Szögi Lili a 7. a osztályba jár. Szívesen versenyez minden tantárgyból kisdiák kora óta. Most a Tudásbajnokság c. versenyen a Pest megyei 7. helyet szerezte meg.
Gratulálunk!
 
 
szogi lili 

Sikeresen szerepelt egy nemzetközi rajzpályázaton a Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákja, Miklósi Vivien Zoé. A 7. a osztályos tanuló  az iskolában bolgár nyelvet is tanul, s a bolgár nyelvtanár közvetítésével indult el a pályázaton, amelyen különdíjjal jutalmazták a munkáját.  Vivien nagyon szeret rajzolni, korábban már több elismerést kapott. 

A díjat május 9-én vette át  az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában. A pályázaton díjazott alkotásokat a napokban kiállítás keretében tekinthetik meg az érdeklődők az iskolában, majd országos turnéra indulnak a rajzok.

Gratulálunk Vivien legújabb sikeréhez!

V 0251

Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

 2314 Halásztelek Somogyi Béla utca 50.      06-20/421-5755

OM: 200708